Angst – det behøver ikke sætte en stopper for livet.

 

Behandling der holder i længden.

Angst udgør 50 procent af den samlede sygdomsbyrde på- og i ungeområdet. Den seneste undersøgelse fra Psykiatrifonden fra sommeren 2016 viser, at 400.000 danskere har symptomer på angst. Angst holder unge tilbage fra at finde uddannelse, arbejde og fra at fungere socialt. Det er noget der kan gøres noget ved, ved at arbejde med kroppen og det mentale. Fordelen ved pakken er at det, modsat medicin, behandler angsten fremfor blot at fjerne symptomerne.

 

Den unge får:

  • Giver slip på angsten
  • Lærer at håndtere angsten
  • Får overskud til dagligdagen

 

Angst forløb:

4 Psykomotoriske behandlinger og 2 Body SDS behandlinger 2 kognitive terapeut samtaler.

 

Angst starter ofte med hjertebanken eller uro i kroppen. De to behandlingsformer gør at den unge kan stoppe angstanfaldet ved hjertebanken og sørge for at de ikke får anfald i længden.

 

Psykomotoriske behandlinger og angst:

Der er to sider af vores nervesystem; ro og alarmberedskab. Ved angst er kroppen mest i alarmberedskab og det er det der sætter angstanfaldet i gang. Psykomotorisk terapi lærer kroppen at finde balance i nervesystemet så det ikke “koger over” ved en presset situation. Behandlingen foregår på en madras med et tæppe designet til at aktivere den rolige del af nervesystemet. Der er puder under kroppen så kroppen kan give slip og lære at slappe af. Den angstramte vil så finde ind til ro og indsigt så symptomerne i kroppen ikke tager over.

 

Ligger på gulvet med tæppe på. Giver grounding og afgrænsning. Puder under kroppen for at skabe tyngde. Modvirker alarmberedskab i kroppen. Værktøjer til, at håndtere angsten når den kommer. Når kroppen har lært at give slip, spænder den heller ikke lige så meget ved en presset situation hvor der er angst. Samtale om helheden af livssituation.

 

Body SDS behandling:

Sætter spændinger fri i kroppen. Sætter åndedrættet fri sammen med følelserne. Ved at give slip på spændinger og åndedrættet bliver der færre bekymringer og mere overskud hvilket giver mulighed for at håndtere og slippe af med angsten.

Kognitiv terapi:

I samtalen får vi et overblik over hvilke situationer som plejer at medføre angst, ængstelse eller tristhed, hvad kan trikke angsten, der tages udgangspunkt i hvilke tanker du mærker, for at skabe en bevidsthed om din situation som udløser de belastende følelser. Der vil ofte være tale om negative følelser og tanker. Tanker der opstår hurtig, og uden at man er bevidst om dem.

Det er tanker, der er med til at frembringe og fastholde angsten.

 

Behandlingen hjælper dig med at flytte opmærksomheden fra tankerne/historien til kroppen, i gennem berøring og vejrtrækning. Vi afspænder åndedrættet og lærer dig korrekt åndedrætsteknik, så du selv kan bruge det, når du mærker angsten.

Ved at trække vejret igen, begynder du at få en rummelighed omkring følelsen og hjælper den til at passere.

 

Pris:

Angst forløb – 8 behandlinger 5800,- kr.

Skrevet af

Lone T Husted

Leder | Ungdomsliv