Kategorier
Blogindlæg

“Uddannet til at tjene til livet – ikke at leve livet”

13 årig Logan LaPlante`s,  fik taletid på en af TED`s konferencer og retter et konstruktivt og inspirerende hackerangreb på vores skolesystem. Han efterlyser et  “Hacker mindset”, hvor vi tør tænke nye tanker og hvor vi har mere fokus på kreativitet, trivsel og lykke. Han anerkender behovet for uddannelse i skolens fag, men er træt af spørgsmålet: “Hvad vil du være når du bliver stor?”. Det ærlige svar fra barnet, vil nemlig aldrig harmonere med den voksnes tanke, og vil tage udgangspunktet i nu`et og hvad der gør barnet glad.

Han efterlyser i stedet spørgsmålet: “Hvad gør dig glad?”.  At vi som voksne, både forældre og skole, tager mere udgangspunkt i det svar og ser hvordan trivsel, kreativitet og lyst tillæring, udspringer der fra.

Den pointe jeg hæftede mig mest ved, og som jeg synes rammer præcist ind i et af skolesystemets største mangler i dag, er netop behovet for at skolen også uddanner til livet. Vi skal tænke i større helheder, og anskue trivsel som noget vi også kan undervise i. Trivsel skal på skoleskemaet.

Jeg har i indlægget “Går Mig A/S konkurs”, sat flere ord på hvorfor jeg mener skolesystemet skal “hackes” og tænke mere i tråd med 13 årig Logan Leplant. Så i dette indlæg, vil jeg egentlig bare dele Logans ord med Jer…han hackede i hvert fald lidt i mine tanker..

Af Lone T Husted

Leder | Ungdomsliv